iDeal is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland en vrijwel alle banken ondersteunen deze betaalmethode. Het is dan ook erg vertrouwd onder consumenten, aangezien de klant in het bestelproces betaalt via zijn eigen bankrekening. U ontvangt de betaling direct op uw bankrekening. Daarnaast zijn de kosten lager dan bij creditcardbetalingen.
Uiteraard bieden wij u de mogelijkheid om betalingen op uw website via iDEAL af te handelen. Wij adviseren u daarbij gebruik te maken van TargetPay als 'Payment Service Provider', mede omdat de kosten bij TargetPay voor iDEAL transacties laag zijn en u bij deze provider géén maandelijkse abonnementskosten betaalt.
Hoe werkt het?

Als u heeft gekozen voor 'Cleywech iDEAL' krijgen uw klanten in het bestelproces de mogelijkheid om de rekening via iDEAL te betalen. Kiest u voor meerdere betaalmethoden, dan zorgen wij er voor dat de beschikbare betaalmethoden voor de klant in een betaalkeuzescherm getoond worden, zoals in het voorbeeld hiernaast, waarbij de klant kan kiezen tussen een Eenmalige Machtiging en betaling via iDEAL. De order wordt pas afgerond als de betaling via iDEAL is geslaagd

Het is ook mogelijk om betaling via iDEAL aan te bieden ná het afronden van het bestelproces. De klant krijgt dan de mogelijkheid om de getoonde rekening zelf over te maken, of alsnog via iDEAL te betalen. Ook bij de via de email toegezonden rekening kan een link worden opgenomen naar het iDEAL betaalproces.

De afhandeling bij de bank

Als de klant heeft gekozen voor een iDEAL betaling, komt hij in een scherm waar hij de keuze kan maken voor de eigen bank. Een voorbeeld uit een andere door ons gebouwde website ziet u hiernaast. De software zorgt er steeds voor dat deze lijst met aangesloten banken (die dus iDEAL betalingen ondersteunen) op ieder moment actueel is.

Heeft de klant de eigen bank gekozen uit de lijst en op Start iDEAL betaling geklikt, dan wordt de klant via de iDEAL-provider in een beveiligde verbinding doorgeleid naar de eigen bank. De informatie over de te betalen rekening (omschrijving en bedrag) worden daarbij meegezonden.

Verwerking betaling

Nadat de betaling is afgerond wordt deze verwerkt binnen de software van Cleywech. Is de betaling gelukt, dan wordt de te betalen factuur op 'betaald' gezet.
De iDEAL betaling wordt op de factuur weergegeven, zie het voorbeeld hiernaast. Is de betaling niet gelukt of door de klant afgebroken, dan kan een bestelling automatisch worden geannuleerd.